Ons werk

Op papier lijkt ons werk misschien eenvoudig: we maken het mogelijk dat je rechtstreeks van de Boer kan kopen. Maar onze taak is moeilijker dan je op ‘t eerste zicht zou denken. We moeten opboksen tegen 50 jaar agro-industrie en willen de krijtlijnen van een duurzaam landbouw- en voedselsysteem uitzetten: een faire prijs voor de Boer, toegang tot producten die goed zijn zowel voor onze gezondheid als voor de planeet, en transparantie over de productiewijze en afkomst ervan. Om een versnelling hoger te schakelen in deze stille revolutie maken we gebruik van een digitaal, innovatief en collaboratief webplatform.

 

Een collaboratief webplatform

 
Elke Buurderij draait op zichzelf, maar met de steun van een heel netwerk. Zo heeft elke Buurderij een eigen (verkoop)pagina, beheerd door de Buurderij-Verantwoordelijke. Elke Producent heeft er z’n online catalogus die hij of zij kan aanpassen naargelang wat er groeit op het velt of in voorraad is, de seizoenen enz. Het online betalingssysteem en de facturatie gebeuren via ditzelfde platform. Elke Buur kan zich bij drie Buurderijen inschrijven, ziet informatie over de Boer en kan overleggen met de Verantwoordelijke om samen te gaan voor eerlijker, authentieker voedsel.
 
Ons netwerk
 

Gestoofde gedachten en gebakken lucht

 
Om de transitie in te zetten moeten we ook informeren. Daarom besloten we om verhalen vanuit en buiten ons netwerk te bundelen op een blog. We brengen rapportages, DIY tips, vertellen het verhaal achter de Boer, ontcijferen mythes en stellen lekkere recepten samen. Elke week verschijnt een nieuw artikel over landbouw, duurzaamheid of de deeleconomie.
Lees onze blog