Onze Partners

 

We werken samen met geweldige initiatieven die we graag met jullie delen…

 
 
 

FAIR TRADE BELGIË

Fair trade, niet alleen bij ons maar ook in het Zuiden. Daarom ondersteunen we graag de missie van Fair Trade België.

Eerlijke handel

 

VOEDSEL ANDERS

Ons voedselsysteem moet anders. En dat kan, vindt ook het nieuwe netwerk van VoedselAnders Vlaanderen, waar we nu lid van zijn. Deze nieuwe beweging staat voor agro-ecologische en eerlijke voedsel– en landbouwsystemen.

 

Wat is agro-ecologie?

 

 

VIASANO

Viasano is een communautair interventieprogramma dat door de stad of gemeente wordt opgezet voor de inwoners. Via acties die alle lokale actoren mobiliseren, wordt iedereen aangespoord om duurzaam zijn levensgewoontes te veranderen. knop: Beter eten, meer bewegen.

Ontdek hun campagnes

 

 

 

FAIRTRADE GEMEENTEN

Fairtrade Gemeenten draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Door middel van 6 criteria spelen ze in op de vraag naar en het aanbod van eerlijke en lokale, duurzame producten. Op die manier maken ze mensen in heel Vlaanderen warm voor het verhaal achter Fair Trade en lokale, duurzame producten. Op naar meer eerlijke en duurzame consumptie!

Over Fairtrade

 

 

 

DE TRANSFORMISTEN

De Transformisten inspireert en activeert mensen tot een eenvoudige en duurzame levensstijl. Boeren & Buren is een lidorganisatie.

Hun projecten

 

 

 

 

STEUNPUNT KORTE KETEN

Steunpunt Korte Keten is het eerste aanspreekpunt voor vragen in verband met de korte keten. Het steunpunt informeert, adviseert, vormt, verdedigt en brengt verschillende stakeholders samen waarmee we in een Raad van Belang zetelen. De Raad van Belang voor de Korte Keten is een mediërende structuur die lokale voedselstrategieën stimuleert, sectoroverschrijdend werkt en waar lokale partners, overheden maar zeker ook bedrijven een stem krijgen.

Leer meer over de korte keten

 

 

 

 

DE LANDGENOTEN

De Landgenoten laat boeren en consumenten samenwerken aan een betere toegang tot landbouwgrond voor boeren. De toegang tot grond is, door zijn hoge prijs, één van de grootste drempels voor (startende) landbouwers. Door middelen samen te brengen – via aandelen, schenkingen en legaten -, kan grond worden aangekocht en vele generaties lang worden beheerd als biologische landbouwgrond.

Ontdek meer