Boeren & Buren in woorden

 

Als de Buurderij een dier zou zijn, dan zou het… Of wat als we een gerecht zouden zijn? Laten we het simpel houden. Boeren & Buren is een korte ketennetwerk. Via de website kunnen consumenten rechtstreeks van Boeren en ambachtelijke producenten kopen, heerlijke, verse producten aan eerlijke prijzen. Om dit allemaal te verwezenlijken steunen we op deze pilaren:

 
 

Fair

Wat fair is, is lekker, en omgekeerd. Dat de Boer een faire prijs krijgt voor zijn producten is waar het allemaal om draait. 77% Van de prijs gaat naar de Boer terwijl hij of zij in de reguliere groothandel vaak maar 6% krijgt.

 

Netwerk

Op de Buurderij ben je nooit alleen, je leert er als consument de mensen achter je voedsel terug kennen. De Boeren maken kennis met hun klanten op de Buurderij. En de buurt komt er samen, zo creëren we een nieuwe dynamiek in de buurt. Wanneer er feest is op de Buurderij zijn er altijd glazen te kort!

 

Rechtstreeks

Gedaan met tussenschakels en de groothandel die de marges opstrijken. Op de Buurderij koop je rechtstreeks van de Boer, ja ze bestaan nog écht en je kan ze hier ontmoeten!

 

Lokaal

Waarom moeten producten 5 keer de aarde rond vooraleer ze op ons bord terechtkomen? Waarom appels uit Chili halen of wijn uit Zuid-Afrika? Wij gaan het liefst lokaal, dat is niet alleen goed voor het klimaat maar nog eens lekker ook!

 

Genieten

We houden van ’t goede leven. En het leven is te kort om door de gangen van de supermarkt te snellen en vervolgens aan te schuiven aan de kassa, toch? Boodschappen doen moet weer plezant worden. Wanneer zag jij voor het laatst je Boer glimlachen?

 

Transitie

Revoluties gebeuren niet op één dag maar Ghandi zei wel dat onze vork het machtigste wapen is dat we bezitten: met onze vork kiezen we driemaal per dag voor het voedselsysteem van morgen. Vandaag timmert Boeren &  Buren geduldig samen met haar Producenten en Buren aan de weg. We willen iedereen de tools geven om de transitie naar een duurzame landbouw mogelijk te maken.

 

Vrijheid

Geen verplichtingen, geen abonnementen, op de Buurderij bestel je wat je wilt, wanneer je wilt, waar je wilt (want we hebben zelfs een app). Kom eens langs, proef, maak kennis met de Boeren en je komt ongetwijfeld terug!

 

Diversiteit

We houden van biodiversiteit, niet alleen op het veld of op ons bord, maar ook in ons netwerk. Buurderijen in cultuurcentra, woon- en zorgcentra, jeugdhuizen, scholen, een station of een kerk, je kan het zo gek nog niet bedenken.

 

Web

We zijn als tech-platform begonnen: het digitale ten dienste stellen van de Boeren om zo consumenten en producenten terug dichter bij elkaar te brengen. En het werkt, meer dan 1,5 miljoen mensen hebben zich vandaag al aangesloten in Europa.

liberté