Ons verhaal

Oorspronkelijk komt dit innovatieve concept overgewaaid uit Frankrijk, waar men in 2011 begon te timmeren aan de weg onder de opvallende naam ‘La Ruche qui dit Oui!’. De eerste ‘Ruche’ (bijenkorf) opende er haar deuren in Toulouse. Momenteel telt het hele netwerk in Europa meer dan 1500 ‘Buurderijen’.
 

2015 – De eerste Nederlandstalige Buurderijen

Na enkele jaren en een twintigtal Buurderijen in Franstalig België, komt er een vast team in Brussel en wordt het project in Vlaanderen op poten gezet: het netwerk wordt « Boeren & Buren » gedoopt en de eerste « Buurderij » opent haar deuren in Mechelen op 10 juli 2015.

2016 – Nederland uit de startblokken

Al snel komen er ook verschillende aanvragen uit Nederland en openen we tijdens een gezellige winteravond in december de eerste Buurderij in Nederland, in De Ceuvel (Amsterdam Noord). In de twaalf maanden die hier op volgen, komen er een tiental Buurderijen bij.

2017 – Gestoofde gedachten en gebakken lucht

We bundelen allerhande verhalen uit en van buiten ons netwerk, over toffe partners die we in de kijker willen zetten, op onze kersverse blog ZIN!

2018 – Een nieuwe kapitein aan het roer

Na 8 jaar het Europese project in goede banen te leiden laat CEO en oprichter Marc-David Choukroun zijn plaats aan Grégoire de Tilly. We focussen verder op het uitbouwen van hét webplatform voor de korte keten.