Een leuk netwerk

Produceren, verdelen, consumeren: we moeten alles heruitvinden. Boeren & Buren is één van de drijvende krachten achter de verandering van onze samenleving. Onze missie is om iedereen de tools te geven om mee te bouwen aan een eerlijk voedselsysteem. Zo willen we iedereen voorzien van lekkere, lokale producten én de duurzame landbouw van de toekomst helpen ontwikkelen en ondersteunen. Samen met de producenten en de lokale Buurderij-Verantwoordelijken gaan wij deze uitdagingen aan. “Mijn Buurderij is dé ontmoetingsplaats van de buurt geworden,” vertelt Karen.

De Buurderij-Verantwoordelijken

20 Verantwoordelijken in heel Nederland en meer dan 1200 over heel Europa smijten zich elke dag opnieuw in het avontuur. Ze komen van overal en hebben elk hun eigen achtergrond. Eén voor één geven ze een persoonlijke toets aan hun project. “Een Buurderij beheren, dat is zoals een bedrijfje runnen, maar dan met de hulp van een heel netwerk,” vertelt Liesbeth. “Dankzij mijn Buurderij, ondersteun ik de producenten van de streek,” vult Joep aan.

Een Buurderij openen

De Producenten

Landbouwers of ambachtelijke verwerkers, meer dan 500 Boeren sloten zich aan bij het netwerk. “Zonder de Buurderij, was ik al lang gestopt,” vertelt Thomas Boonen, een jonge bio boer. “Het geeft me voldoening om dat direct contact met de klanten te hebben en hun goedkeuring op hun gezichten af te lezen. Ze geven me soms ook advies en vertellen me dat ze beter eten dankzij m’n producten.” vult zuivelproducent Joost aan. Boeren & Buren wil een waardig alternatief afzetkanaal bieden aan Producenten.

Leveren aan de Buurderij(en)

Het Netwerk

Zonder hen was het allemaal niet mogelijk. Consumenten hebben met hun vork de kracht om voor een juist landbouwsysteem te kiezen. 1,5 Miljoen Europeanen sloten aal aan bij deze beweging, meer dan 10 000 Nederlanders schreven zich in en steken zo de Boeren een hart onder de riem.

Een Buurderij vinden

Het Handvest van Boeren & Buren

Ons netwerk geeft iedereen toegang tot kwaliteitsvol en eerlijk voedsel en ondersteunt een duurzame landbouw. Om allemaal op eenzelfde lijn te staan, scharen alle partijen (Buurderij-Verantwoordelijken, Producenten en het team van Boeren & Buren) zich achter een handvest, een aantal spelregels zeg maar. Betrouwbaarheid, transparantie en professionaliteit staan hierin centraal.